РАДИОКЛУБ "DELTA"

UR4UWS/EO0UD

Радіоекспедиція до залишків
Озаринецького замку 2015

20-21 червня 2015 року, у Всесвітній день активності замків і фортець світу, аматорами з м.Могилів-Подільського проведено радіоаматорську міні-експедицію до залишків Озаринецького замку ( WCA: UR-00151, UCFA: VI-006).

SAM 0747

Перша письмова згадка про Озаринці відноситься до 1431року. Саме тут, на крутім правім березі р.Немійки, в 1657 році була збудованна кам'янна Озаринецька фортеця (в селi - Турецька крепость, в рiзних iнформацiйних джерелах -Замок).
В 1690 році, під час спустошливого набігу турецьких військ, Озаринецька фортеця була зруйнованна і тільки після вигнання їх з Поділля, в 1699 році - відбудованна знову. Поступово руйнувався від часу. Нині частково збереглися частини східної стіни і каземат.

В екпедиціі взяли участь UT7NI/P I UT3NT/P.Планувалось встановити два робочих місця, але, на жаль, через дощ не вийшло і прийшлося з природи евакуюватись в забутий корівник, звідки і пропрацювали до кінця.

IMG 8615

Антена Інвертед V 20-40-80м -Yaesu-897+FC-30+Rigexpert Standart+Nout HP. В першу годину псробували підсилювач на транзисторах, але не дивлячись, що КСВ був 1.3 з нього пішов дим. Оскільки екпедиція не була своєчасно розрекламована і не було можливості використовувати ДХ-кластерів /не було інтернет-покриття/ то відповідали не дуже добре.

SAM 0753

Тільки після того, як кидав в кластер Віталій/ut7nw/, був трохи пай-лап.
В неділю під обід трохи розпогодилось і ми встановили Славину піраміду і UT3NT/P провів з другоі позиціі більше десятка зв"язків, а всього проведено 246, більше половини CW. А в загальному все класно, вийшов гарний відпочинок на природі.
P.S. Накінець іще пробив заднє колесо.

SAM 0764

Усім, хто пришле QSL-ки, буде відправлена у відповідь. QSL через UT7NI.
Хто бажає подивитись фото, тут

Володимир,UT7NI 73!

p.s.:
По условиям выполнения радиолюбительской дипломной программы "Замки и крепости Украины" (которая входит в Международную программу WCA), учрежденной РК "Дельта", все операторы, принимавшие участие в радио-экспедиции и работавшие с Озаринецького замка, награждены от РК "Дельта" - дипломами "Замки Украины".

73 & 11! UR7UT

RK-DELAT-emblema

Flag Counter

 forum-odessa

BCRC logo

KDXCC