РАДИОКЛУБ "DELTA"

UR4UWS/EO0UD

ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
ВІД 18.12.2018 р. №9234.

Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2019 році
З метою консолідації та розвитку історичної свідомості Українського народу, збереження національної пам'яті та належного відзначення і вшанування пам'ятних дат і ювілеїв Верховна Рада України постановляє:

  1. Урочисто відзначити на державному рівні у 2019 році пам'ятні дати і ювілеї згідно з додатком.
  2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
    забезпечити відзначення у 2019 році на державному рівні пам'ятних дат і ювілеїв згідно з додатком;
    у місячний термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з відзначення у 2019 році пам'ятних дат і ювілеїв, розробити та затвердити плани заходів з відзначення пам'ятних дат і ювілеїв 2019 року, вирішити питання щодо їх фінансового та матеріально-технічного забезпечення.
  3. Рекомендувати Міністерству освіти і науки України:
    забезпечити проведення у середніх та вищих навчальних закладах уроків, виховних годин, круглих столів, науково-практичних конференцій, інших тематичних заходів, приурочених до пам'ятних дат і ювілеїв 2019 року;
    включити теми, присвячені пам'ятним датам і ювілеям 2019 року, до переліку тем конкурсів Малої академії наук України, рефератів, курсових та дипломних робіт у вищих навчальних закладах.
  4. Рекомендувати Міністерству культури України забезпечити організацію у закладах культури тематичних виставок, експозицій, присвячених пам'ятним датам і ювілеям 2019 року.
  5. Рекомендувати Міністерству закордонних справ України подати у 2019 році пропозиції щодо включення найбільш визначних пам'ятних дат і ювілеїв 2024 та 2025 років до Календаря пам'ятних дат, до відзначення яких ЮНЕСКО приєднуватиметься протягом 2024 - 2025 років.
  6. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені пам'ятним датам і ювілеям 2019 року, та сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв'язку з їх відзначенням.
  7. Рекомендувати органам місцевого самоврядування розробити та затвердити з урахуванням пропозицій Українського інституту національної пам'яті переліки пам'ятних дат і ювілеїв 2019 року, що відзначатимуться на місцевому рівні.
  8. Запропонувати:
    Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейні монети, присвячені пам'ятним датам і ювілеям 2019 року;
    публічному акціонерному товариству "Укрпошта" видати поштові конверти і поштові марки, присвячені пам'ятним датам і ювілеям 2019 року.
  9. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
  10. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради
України

А. ПАРУБІЙ

 завантажити додаток у форматі WORD
dodatok vru sel

RK-DELAT-emblema

Flag Counter

 forum-odessa

BCRC logo

KDXCC